Minum Petang

Pizza Roti Gardenia

6 May 2016
1 Review (5.00 out of 5)
Peralatan
Oven
Masa Penyedian
20m
Masa Masakan
20m

Kalau ada lebihan roti boleh lah buat pizza yang mudah ni. Sesuai untuk breakfast, minum petang, makan malam pun boleh. Pizza roti, boleh buat untuk sarapan, lunch box anak-anak atau bawa pergi kerja. Sedap makan panas-panas. Jom buat. Insyallah mudah.

Kuih Ketayap

1 May 2016

Macam mana dapat nama ketayap ni ye? Unik. Ramai yang suka makan kuih ketayap kan. Inti sedap kalau gelap sedikit dan lembap. Bila gigit lembut dan moist je. Siapa setuju? Saya nak kongsi cara buat yang mudah. Buat sendiri boleh bubuh inti banyak mana yang kita suka. Dan yang penting homemade. Sesuai untuk sarapan dan minum petang.

Pizza Homemade

26 April 2016
Peralatan
Oven
Masa Masakan
15m

Pernah buat pizza tak? Insyallah senang dan mudah dan homemade lagi. Buat sendiri boleh letak bahan macam kan dan amat jimat. Jom ikut tutorial saya buat pizza mudah. Jom!

Kek Marble Moist

26 April 2016
4 Reviews (5.00 out of 5)
Peralatan
Oven
Masa Masakan
40m

Kak marble moist, wangi baunya. Banyak resepi saya dah cuba. Asal resepi dari Azie kitchen, saya olah sedikit, derhaka resepi niā€¦hehehehe. Resepi ni beza sebab ada kombinasi butter dan minyak. Kombinasi butter dan minyak melembutkan lagi kek marble. Rugi tak mencuba. InsyaAllah puas hati. Nak buat makan sendiri atau nak jual pun boleh. Jom ikut tutorial ni.

 

 

Hong Kong Egg Tart

22 April 2016

Makan sekali mesti nak lagi. Pastry nya lembut rapuh. Filling nya kastard telur yang lembut dan wangi dengan bau vanilla dan rasa lemak susu segar. Semua kena cuba resepi ni, insyaAllah tak mengecewakan. Nak makan sendiri boleh. Nak berniaga pun boleh.

Kredit (pastry): https://www.facebook.com/search/top/?q=hong%20kong%20egg%20tart
Kredit (filling): http://kitchentigress.blogspot.co.nz/2012/10/hong-kong-egg-tarts-video.html