Roti

Roti Kentang

26 May 2016
Peralatan
Oven

Dah lama tak meroti. Hari ni saya buat roti kentang/potato bread. Kalau pergi shopping complex mesti beli masih panas-panas. Lembut lemak dan gebu rasa roti ni. Apa kata kita buat sendiri. Caranya mudah dan bahan pun mudah dapat. Jom ikut tutorial saya.

Kredit: CMG Dapur Tanpa Sempadan

Pizza Roti Gardenia

6 May 2016
1 Review (5.00 out of 5)
Peralatan
Oven
Masa Penyedian
20m
Masa Masakan
20m

Kalau ada lebihan roti boleh lah buat pizza yang mudah ni. Sesuai untuk breakfast, minum petang, makan malam pun boleh. Pizza roti, boleh buat untuk sarapan, lunch box anak-anak atau bawa pergi kerja. Sedap makan panas-panas. Jom buat. Insyallah mudah.

Roti John Homemade

27 April 2016

Selalu roti john kita beli kat pasar malam atau makan di restoran je kan. Atau pun beli di tepi jalan kat gerai abang jual burger. Apa kata kita buat sendiri di rumah. Roti john homemade dan mudah. Isi daging berempah dengan telur, sayuran, sos cili, mayonis dan lada hitam. Bahan-bahan pun mudah dapat dan boleh letak inti/isi banyak mana yang kita suka.

Pizza Homemade

26 April 2016
Peralatan
Oven
Masa Masakan
15m

Pernah buat pizza tak? Insyallah senang dan mudah dan homemade lagi. Buat sendiri boleh letak bahan macam kan dan amat jimat. Jom ikut tutorial saya buat pizza mudah. Jom!

Cream Bun

13 April 2016

Asalnya resepi ini untuk roti butterscotch. Ganti dengan cream bun. Atau boleh letak filling lain yg disukai. Insyallah roti lembut dan gebu. Resepi ni boleh dapat 11-12 biji roti bulat atau panjang.

Kredit: http://aziejaya.blogspot.co.nz/2014/12/roti-sarang-lebah-yang-menjadi-pujaan.html?m=1